Wednesday, December 1, 2010

Sabah & Malaysia?

Flag of Sabah

Recently, people keep hitting me with this. "Bila nak datang Malaysia?"--"Kami d Malaysia jauh la nak ke Sabah"--"Dah pernah datang Malaysia? Sini best :-)"......Just because of I'm a Sabahan.

These people are of course, Malaysians. And for sure, those from Peninsular Malaysia. Okay, it's giving me a headache. Let me make this clear..

Kepada semua pembaca yang berasal dari Semenanjung, SABAH itu salah satu negeri-negeri yang ada di Malaysia. Means, Sabah IS IN Malaysia. I know that some of you know, and I'm glad with that. Tapi ada yang masih tidak tahu. Sedih >.< ...

Perkara ni penting untuk korang tau. Nanti bila orang tanya, "negeri apa yang merupakan negeri kedua terbesar di Malaysia?" ...Macam mana korang nak jawab? Yes, Sabah is the 2nd largest state in Malaysia :-)

Yes, we are very near to Brunei and Indonesia, but we are apart of Malaysia. Please remember this..

There's even worst... Some people asked whether if we really do live on trees. SIGH! No we don't. You should come to Sabah and check it out for yourself.. We have roads and flyovers, we have shopping malls and petrol stations, we have hotels and restaurants. Cinemas, bowling alley, stadiums and etc.
Kota Kinabalu, Sabah.
1Borneo Hypermall (largest hypermall in Borneo)
Masjid Bandaraya Kota Kinabalu

More info about SABAH can be obtained here >  http://en.wikipedia.org/wiki/Sabah

Thanks for reading! 1Malaysia :D

10 comments:

Marionette_doll91 said...

i like ur sabah & malaysia post. I experienced the same way too. bila sa tanya ne org smnjng dia asal mana, dia jawab "malaysia" ~.~ lepas tu kwn yg sorg ni pla "clare xnak dtg m'sia g ker" huhu~rasa mcm org asing ja. i think they're so ketinggalan...

Honeybuzzin said...

I met many people from many region, and that's include West Malaysian. Hell, they love it it..especially the seafood, the Islands, mountain and so forth.
They always asked me "How is it like to live in this part of the world?" Being only a ten-minutes drive from house to the Tg Aru, I told them with a big grin on my face... "Holiday! Everyday is a holiday..anytime for me is a holiday..." You got what I mean? They looked at me..ENVIED!

cik shiqa said...

iya betul. shiqa pun pernah kena. dorang ingat sabah mundur gila. tp bila dh smapi sabah, baru terkejut beruk.wakakakak

paling best itu soalan, bila mau datang MALAYSIA. terus aku jawab, owh, aku ni at oversea ka?hahahaha

Amiraizatjamil said...

haha sabor je lar

yumida said...

wow...blom lg g 1 borneo...besar kn...btol2 kt luar ums..dulu...msh dlm pembinaan...dh grade baru 1 borneo tu siap....huhu..hope 1 day dpt p sana lg....tanjung aru pn bez...

follow sini

Gee said...

Hello! Yup.. you are right. Sabah is a part of Malaysia, and we 'lost' most of resources to them, and yet, 'some of them' are being ignorant and look down on us.
Lebih lebih lagi sekarang ni panas dengan comment2 yang memandang rendah sabah tu. Aigoo. I love the way we are now. Peaceful. Perlukah dorang memporak perandakan  kepeaceful-an itu.. hee

First time here and followed your blog. Do hit me back too k. :)

Gee
http:geelifee.blogspot.com

Ikan masin said...

If you are a Sabahan then you must read this; 
http://unofficialversion.wordpress.com/2012/07/26/sabah-the-land-of-lost-opportunities/

Gaby said...

hahaaha ya oh...dlu sy kena tnya 'mcm mana dtg malaysia?" aduii...

Siara Elina said...

samalah dengan apa yang berlaku pada saya dulu. kawan facebook tanya "awak orang mana" saya jawab saya dari sarawak. then dia kata "owhhh jauhnya. awak pernah datang ke malaysia tak" aiiiiiiiiiiiiiii. saya pun tanya balik "awak tau tak sarawak kat mana" dia just taip "haha" jer. --' rasa dipermainkan pun ada.

aswadz said...

uish... tak kan ada yang tak tahu Sabah tu is a part of Malaysia? tak belajar kat sekolah ke? maybe they are the who living on the tree. that's why they don't know.

linkwithin

Related Posts with Thumbnails