Monday, August 23, 2010

Kanak-kanak maut, dua lelaki parah rumah simpan mercun meletup

KUALA TERENGGANU: Seorang kanak-kanak berusia enam tahun terbunuh dan dua lelaki cedera parah apabila sebuah rumah tinggal yang dipercayai menjadi gudang mercun di Kampung Seberang Baruh, Chabang Tiga di sini, meletup pada jam 12.30 tengahari tadi.

Mayat Khairul Arif Ayob, 6, pelajar Tadika Kampung Losong Atap Zin, ditemui tersangkut pada pokok selepas tercampak kira-kira 15 meter dari rumah berkenaan dengan kepalanya pecah.

Jurucakap bomba yang ditemui di tempat kejadian berkata letupan kuat itu menyebabkan bahagian depan rumah itu musnah sama sekali.
 .......................................................................
KLIK SINI UTK BERITA PENUH

ish3.. apa nak jadi.. mercun tu sudahlah haram, sembunyi pula kat rumah.. inilah kesudahannya.. kalau ada mercun pun simpan la kat luar..hahaha.. rindu pulak nak main mercun... tapi skarang ni dah x boleh la.. dulu mercun selamattt.. x la seteruk mana pun... yang penting pandai handle..skarang ni mercun BOM la itu la, ini lah..hahaha..memang teruk la....skali meletup boleh hilang tangan.. x sempat pun nak kawin, dah hilang tangan... huhuhu

JANGAN MAIN MERCUN KERANA IA MEMBAHAYAKAN! hehehe..

1 comment:

aswanism said...

kat bazar ramadhan ramai yang jual mercun secara terbuka..setiap bazar at least mesti ada 3 gerai..kalau bunga api tu boleh la consider lagi..aiyaa!

linkwithin

Related Posts with Thumbnails